Čertík(N)oviny - 28 / 2003

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend sa opäť hral aj biliard – v sobotu sa hrali ligové súťaže a v nedeľu bolo na programe 11. kolo ALFA pohára. Pozrime sa, ako to dopadlo.

 

Sobota 22.11.03, 10. kolo Extraligy družstiev.

 

BK Autodoprava Iliaš Kanianka – 1. BC Komárno 3:6

 

hra č.8

Havier – Polách 1:8

Jantoška – Kučera 1:8

Čertík – Páczer 8:6

 

hra č.9

Havier – Kučera 7:11

Jantoška – Páczer 4:11

Čertík – Polách 11:5

 

hra č. 14/1

Havier – Páczer 78:100

Jantoška – Polách 51:100

Čertík – Kučera 100:75

 

Komentár: v zápase išlo o veľa – o titul. Ale len Komárnu, Kanianka si už svoje konečné 4. miesto nemohla ani vylepšiť ani pohoršiť, svojím víťazstvom však mohla pomôcť k titulu nováčikovi z Trnavy. V hrách č.8 hráči Komárna vykročili pevným krokom za titulom – Polách nedal Havierovi ani najmenšiu šancu, keď za celý zápas len päť krát nedal guľu, podobne pochodil Jantoška s Kučerom – oba zápasy skončili 1:8. Rozbehnutých Komárňancov trochu pribrzdil Čertík, ktorý zaskočil Páczera výborným nástupom, keď viedol už 4:0. Potom však začal chybiť (napr. za stavu 4:2 čierna napriamo...) a Páczer stiahol na 4:3. Nasledujúce tri hry však vyhral Čertík a ujal sa vedenia 7:3. Potom však opäť znervóznel a Páczer opäť dotiahol na rozdiel jednej hry – 7:6. Nepadlo mu však nič z rozstrelu a Čertík dohral. V hrách č.9 sa scenár zopakoval – Kučera porazil s prehľadom Haviera a Páczer jasne Jantošku. V poslednom zápase však Komárňancom opäť urobil škrt cez rozpočet Čertík, ktorý porazil Polácha a zabránil dočasne oslavám titulu. Zápas začal sériou chýb zo strany Polácha, ktoré presnejšie hrajúci Čertík využíval a postupne získal výrazný náskok 6:1, ktorý natiahol až na 10:2. Potom však znervóznel a Polách znížil na 10:5. Opäť však chybyl a Čertík dohral a vyhral aj druhý zápas. V hrách č.14/1 sa už o titule rozhodnúť muselo. A rozhodlo sa hneď v prvom dohranom zápase – Havier podal s Páczerom dobrý výkon, celý čas vyhrával, naposledy 78:64. Z tohto stavu však Páczer dohral – spravil 36 bodovú šnúru, ktorá priniesla víťazstvo nielen jemu, ale aj 4 titul do Komárna. V ďalšom zápase Polách víťazstvo Komárna potvrdil svojim víťazstvom nad zaskakujúcim Jantoškom. V poslednom zápase začal oveľa lepšie Kučera – ujal sa vedenia 24:4 aj 36:6, ale vtedy sa dostal k slovu aj Čertík. A využil to na otočenie stavu – ujal sa vedenia 58:38. Potom sa obaja hráči naťahovali o každú guľu, bez väčších sérií. Keďže už v podstate o nič nešlo a vyzeralo to ešte na dlho, Kučera po porade s vedúcim družstva zápas nakoniec nedohral.

Hráčom 1. BC Komárno ešte raz k štvrtému titulu v rade gratulujeme.

 

13. kolo 1. ligy.

BK Autodoprava Iliaš Kanianka – Saturnus Devils Komárno 5:4

Hráči kanianskej rezervy natiahli svoju šnúru víťazstiev na päť a udržali si svoju pozíciu medzi najlepšími družstvami v 1. lige. Základ víťazstva položili už v hre č.8 – po nej sa ujali vedenia 3:0. Asi rozhodujúci pre celý zápas bol súboj Peťa Lietmana s čerstvým medailistom z MSr v tejto hre z minulého týždňa, Štefanom Vargom, ktorý skončil víťazstvom Leitmana 7:6, keď otočil zo stavu 4:6. Aj ďalší zápas skončil 7:6 – Jantoška vyhral tesne s Domjánovou. V zostávajúcom zápase zvíťazil Svítok nad  Lorincom 7:4. V hrách č.9 z domácich vyhral len Svítok s Domjánovou (9:1), Lorinc porazil Leitmana (9:7) a Jantoška podľahol Vargovi (5:9) – a hostia sa ešte snažili otočiť zápas. V hre č.14/1 však Leitman nedal šancu Domjánovej (75:34) a aj keď Jantoška prehral jasne s Lorincom (26:75), a Svítok po boji s Vargom (62:75), víťazstvo už domácim nemohlo ujsť.

 

Ďalšie výsledky :

MONTAS Mochovce – Penguins Ružomberok 6:3

Gastroarty B. Bystrica – Snnoker Radoľa 5:4

BK Martin - BAJKAL Bratislava,  odložené

 

Nedeľa 23.11.03, 11. kolo ALFA pohára, Zvolen, 32 hráčov.

1. Havier

2. Čertík (obaja BK Autodoprava Iliaš Kanianka)

3. Máchal (Zvolen)

4. Thoan (Zvolen)

 

Komentár: do semfinále postúpili z vyhratej strany Havier a prekvapujúco aj Máchal, ktorý porazil Čertíka 6:5. Ten však po postupe z prehratej strany v semifinálovej odvete Máchalovi riadne naložil – 7:1. V druhom semifinále Havier zdolal Thoana. Vo finále Havier tesne zdolal aj Čertíka 7:5 a vyhral celý turnaj bez prehry. Zápas o 3. miesto bol ešte dramatickejší – Máchal vstal z popola ako bájny vták Fénix – potom ako prehrával 3:6 sa zobudil a zápas za stavu 6:6 zakončil, tak ako to len on vie, kombináciou 3-9.

V celkovom poradí stále vedie Čertík s 2141 bodmi pred Havierom s 1816 bodmi a Thoanom s 1554 bodmi. Vzhľadom na to, že posledné kolo je dvojnásobne bodované, poradie sa môže ešte premiešať. Takže 14.12. to bude ešte zaujímavé.

 

Ďalší program :

Najbližší víkend je opäť biliardovo bohatý - v sobotu 29.11. je na programe  MISTANO Open – veľký, medzinárodný turnaj, ktorý začína v sobotu o 9:30 v herni BAJKAL v Bratislave. Je však aj možné, keďže nie je žiadny iný voľný termín, že sa v sobotu 29.11. bude dohrávať zápas 9. kola Extraligy medzi K&M Trenčín a BK Autodoprava Iliaš Kanianka. V nedeľu je na programe predposledné, 9. kolo Kanianskych biliardových hier. Ako vždy o 10:00.

No a o týždeň neskôr bude tiež pestrý – v sobotu 6.12. bude kvalifikácia na finálový deň Majstrovstiev Slovenska v hre č.9 v Komárne, kde sa následne v nedeľu odohrajú aj Majstrovstvá Slovenska v hre č.14/1 a to kompletne.

 

S pozdravom,

Roman ČERTÍK

predseda BK Kanianka